fredag 18 december 2009

Glaskakor, ett recept jag kommer att testa.

Ca 40-50 kakor   175 grader

6dl Vetemjöl
1 Tsk Vaniljsocker
0,5 Tsk Salt
125 Gr Smör eller Margarin
1 Ägg
1 Burk Fruit Drops

1. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa smör och socker fluffigt i en skål. Tillsätt ägg och vispa sedan ner mjöl och salt.
2. Forma degen till 4 platta paket och slå in i plastfolie. Kyl i minst två timmar.
3. Ta ut en deg i taget och kavla mellan två smörpapper till ca 2mm tjocklek. Stansa ut formar med hjälp av kakmått. Använd sedan mindre kakmått för att stansa ut hålen i kakorna.
Kyl ner degen igen om den blivit för varm och mjuk.
4. Placera kakorna på ett teflon underlag eller silipat. Det går att använda smörpapper istället, men då gäller det att vara extra försiktig när kakorna ska tas bort.
5. Krossa karamellerna, en färg åt gången, i en mortel.
6. Lägg karamellpulver i hålen och se till att inget kommer bredvid.
7. Grädda kakorna i 10-12 min i 175 grader. Lyft försiktigt bort kakorna när de svalnat och karamellerna stelnat
8. Kakorna förvaras i en lufttät burk och håller en vecka i rumstemperatur.
(receptet har jag hittat i Aftonbladets småkakor)

1 kommentar:

  1. jag vill se ett foto när de är klara, för det här låter spännande! Kram Eva

    SvaraRadera