onsdag 30 december 2009

Hopp gunga

Syrrans dotter som är 6 månader blir galen om hon ska sitta eller ligga. det är stå som gäller och det ska hända något hela tiden. I dag tog vi med Lisens hoppgunga till henne och hin fattade genast hur det funkade och det blev både glädje tjut och öööö : )
Kram Bittan

Ljus fixare

Jag var hos syrran i dag och hennes älsta dotter har lärt mej decoupage på ljus. Jätte kul men lite krabbigt : ) så här blev resultatet
Kram Bittan





söndag 27 december 2009

Julblommor

Har fått jätte fina blommor nu i jul! En vit fin Orkidé fick jag av Gubben och en julgrupp fick jag av svärföräldrarna. : )
Kram Bittan










lördag 26 december 2009

Snöns återkomst!

I går var det halvdant väder med regn och slask och vi var hos syrran och bytte julkappar. Det var rätt så slirigt att köra både dit och hem. I dag på förmiddagen så snöade det så att det blev ingen mellandags rea för oss i dag, trist : ( Men det har varit mysigt att vara hemma, min kompis var här på fika på förmiddagen och sedan har det kollats film och face book.

Kram Bittan

fredag 25 december 2009

Julefrid

I går hade vi en lugn förmiddag då vi gick här hemma och pysslade ihop det sista och gjorde oss fina för att träffa Tomten och han träffade vi hemma hos svärmor & svärfar efter att ätit svärmors jätte goda julmat. Hon gör tex brunkål som jag skulle äta tills jag förgiftar luften ; ) Tomten kom med massor av julklappar och jag fick en fin julgrupp som står på tv bordet. Efter fikat så åkte vi hem och öppnade julklappar här hemma, det som var trist var att jag och Lisen hade köpt en bok till Gubben, en sådan med bilder och ljud. Men när han öppnade boken så var ryggen sönder där bak. Typiskt jag kollade bara de första sidorna när jag fick hem den (köpt på Internet). Hoppas att det går bra att få tag i en ny.
Nej nu ska jag fixa frukost!
Kram Bittan 

torsdag 24 december 2009

God Jul

I dag har vi slappat på förmiddagen och ätit julskinka till frukost på svärmors bröd, det är super gott!!! Nu är klapparna inslagna, maten färdig och Kalle är på tv så nu väntar vi bara på tomten!!
Kram Bittan


tisdag 22 december 2009

Loppis

I dag har jag jobbat i Ljungby & Gislaved. Var ju bara tyungen att loppa, i Ljungby kammade vi noll (Lisen var med) men i Gislaved så fyndade jag den keramiken som jag samlar på och ett måttglas eller vad det kallas för. När vi skulle hem så var det redan mörk och snöade som tusan så jag orkade inte köra hela vägen hem utan stannade till i Bredaryd på Smålänningens marknad. Där fyndade vi stövlar & jeans tights till Lisen och mönsterstickade benvärmare i bomull & sockar till mej. Ps. Snödropparna är fusk och de köpte jag oxå i Gislaved.


lördag 19 december 2009

Tävling

Har sett att det är en tävling med två sjalar som man kan vinna det går ju inte att missa!! ; ) gå in på  http://vitahjartan-anna.blogspot.com/  och va med du oxå!!

fredag 18 december 2009

Glaskakor, ett recept jag kommer att testa.

Ca 40-50 kakor   175 grader

6dl Vetemjöl
1 Tsk Vaniljsocker
0,5 Tsk Salt
125 Gr Smör eller Margarin
1 Ägg
1 Burk Fruit Drops

1. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa smör och socker fluffigt i en skål. Tillsätt ägg och vispa sedan ner mjöl och salt.
2. Forma degen till 4 platta paket och slå in i plastfolie. Kyl i minst två timmar.
3. Ta ut en deg i taget och kavla mellan två smörpapper till ca 2mm tjocklek. Stansa ut formar med hjälp av kakmått. Använd sedan mindre kakmått för att stansa ut hålen i kakorna.
Kyl ner degen igen om den blivit för varm och mjuk.
4. Placera kakorna på ett teflon underlag eller silipat. Det går att använda smörpapper istället, men då gäller det att vara extra försiktig när kakorna ska tas bort.
5. Krossa karamellerna, en färg åt gången, i en mortel.
6. Lägg karamellpulver i hålen och se till att inget kommer bredvid.
7. Grädda kakorna i 10-12 min i 175 grader. Lyft försiktigt bort kakorna när de svalnat och karamellerna stelnat
8. Kakorna förvaras i en lufttät burk och håller en vecka i rumstemperatur.
(receptet har jag hittat i Aftonbladets småkakor)

Hallen

Har "pimpat" hallen. är inne i en vit period
Så här såg det ut före.

Och så här blev det efter.


Kram Bittan

onsdag 9 december 2009

Onsdag

I dag har jag jobbat som en galning och när jag hämtade Lisen kl 15.20 så fick jag en "utskällning" av henne för jag hade bara ätit yoghurt. Nu på kvällen känner jag att jag får böta med smärta för dagens spring. Skickade iväg gubben till vacinering men det ångrar jag nu för han jobbar i natt men 200 m från där han sover över ligger akuten. Var på loppis i dag men det blev bara garn och en bigg t-shirt till Lisen att sova i.
Kram Bittan

Lesprtsac

Har köpt en ny väska  och det ingick en liten sminkväska på Tradera blev nöjd med den, jag gillar ju hjärtan dess utom ; ) Bilden blev inte den bästa men men.
Kram Bittan


tisdag 8 december 2009

Vilken runda.

I dag har jag kört 25 mil i jobbet och det är jag inte van vid, det värsta är att jag gillar inte att vara ute själv och köra bil för det är så trist och ensamt. Men det gick bra! : ) Väl hemma så hade Lisen en kompis här och det blev till att fixa mat.
Kram Bittan

måndag 7 december 2009

Jobbat

I dag har jag jobbat och det har gått bra trots lite ont i armen, rädd för att det skulle komma någon och peta på min arm ; ) En plock kompis skulle till Smålänningen så jag åkte med och handlade lite julklappar och pepparkaks formar som jag ska ha när jag nåltovar.
Kram Bittan

lördag 5 december 2009

Godmorgon

I går var jag och tog influensasprutan och det gick bra. Jag hämtade Lisen och sedan åkte vi dit och satte oss för att vänta. Kom dit en och en halv timma före så vi var först i kön, förut när vi försökt få sprutan så har vi fått åka hem igen för de tagit slut men nu fick jag sprutan av en farbror sköterska ; )
Det konstiga är att alla säger att svenskarna är så duktiga på att köa men de är duktiga på att trängas oxå!! Nu e det bara gubben som inte fått sprutan i vår familj.
Kram Bittan

onsdag 2 december 2009

Julpynt

Har lagt i lite olika pynt i en skål av järn, brukar byta efter årstider.